6293defa izlendi
Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 22 Aralık 2013 Pazar günü yapılan Hayat Rehberi Sohbetidir.
AÇIKLAMA
- İslam, tabii bir ortamda tabii bir şekilde sistemleşmiş bir dindir. İslam; hayat ve insan dinidir. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ve ashabı kiram da insanlardı. Onlar mucizevi değil insana özgü şartlarda bütün sıkıntıları yaşayıp sayısız mücadeleler vererek İslam Devleti’ni kurdular.
- Zafer anının nasıl değerlendirildiği çok önemlidir çünkü Allah, şükrü yapılmayan hiçbir nimeti kulların elinde tutmamaktadır. Allah, zaferin kıymeti bilinmediği için de Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin kurduğu İslam Devleti’ni kulların elinden geri aldığı almıştır. Bu sebeple nimete kavuşmak için sabırla yapılan mücadele kadar o nimetin devamlılığı için de şükürle mücadele yapılmalıdır. Hayat; sabır ve şükür dengesi içinde yaşanmalıdır.
- Zafer vakti; sadece Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin zamanına hitap eden bir süreç değildir. Bugünkü zafer vakti; Mekke’yi fethetme zamanı değil nerede düşmanla karşı karşıya geliniyorsa mü’minin yüzünün güldüğü zamandır.
- Nasıl meyve ağacı meyvelerini verdikçe dallar aşağı doğru eğilirse Allah’ın sunduğu nimetler karşısında da kul tevazu ile eğilmelidir. Ümmeti Muhammed olmanın farkı budur. Bu fark kulluk bilincinin her zaman canlı tutulmasına vesile olmaktadır.
- Ömerleşmek, sıkıntılara göğüs germektir. Allah’ın yardımının geleceğini bekleyerek yılmak değil son nefese kadar mücadele etmektir. İşte Ömerleşme farkı budur ve bu farkı yakalayan mü’min, zaferi hak etmiştir.

317) Çek kırdırmak haram mıdır? caiz midir?
00:03:21 3174 Hayata Bakış
108) İslam’da Devlet ve Siyaset 1. Bölüm
00:10:21 3238 Hayata Bakış
38) Ne Oldu Dualarımız?
00:49:21 5557Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 28 Aralık 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
22) Adam Tipleri
00:50:04 4141Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 4 Mayıs 2014 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış
3) İnsan Olduğumuz İçin Müslümanız
01:01:42 4494Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 3 Kasım 2014 Pazartesi günü yapılan […]
Hayata Bakış
172) Ahirete Mesafemiz
01:02:14 6750Nureddin Yıldız Hocamız tarafından 8 Nisan 2012 Pazar günü yapılan […]
Hayata Bakış